
Τι είναι το ACTIVIA;
Το ACTIVIA είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν, το οποίο εκτός από τα συνήθη προβιοτικά που συναντάμε στο γιαούρτι, περιέχει επίσης τον προβιοτικό παράγοντα Bifidus ActiRegularis®
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μοναδικό μικροοργανισμό που εμπίπτει στο είδος των Bifidobacteria που μετά από πολλαπλές κλινικές μελέτες, αποδείχθηκε ότι είναι ικανό να επιβιώνει αλλά και να πολλαπλασιάζεται μέσα στα γαλακτοκομικά και είναι επίσης σε θέση να επιβιώσει περνώντας μέσα από ολόκληρο τον γαστρεντερικό σωλήνα.
Κάθε γραμμάριο προϊόντος ACTIVIA περιέχει 4 δισεκατομμύρια προβιοτικά στελέχη Bifidus ActiRegularis® και βοηθά την πεπτική σου υγεία χάρη στο ασβέστιο που περιέχει.
*Το Activia περιέχει ασβέστιο το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων. 200gr Activia=Πηγή Ασβεστίου
Η ιστορία του ACTIVIA!
Το ACTIVIA λανσαρίστηκε το 1987 στη Γαλλία και σήμερα διατίθεται σε περισσότερες από 70 χώρες.
Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησαν όλα...
Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησαν όλα...
1899
Το 1899 ο Γάλλος παιδίατρος Henry Tissier, εντοπίζει για πρώτη φορά τα Bifidobacteria στην εντερική χλωρίδα των μωρών που θηλάζουν.
1899
1908
Το 1908 ο Ρώσος ερευνητής Elie Metchnikoff, κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στο Ινστιτούτο Παστέρ, αποκαλύπτοντας τα σημαντικά οφέλη που έχουν τα ένζυμα των γαλακτοκομικών στην υγεία μας.
1919
Το 1919 και έχοντας ακούσει για την έρευνα του Elie Metchnikoff, ο Isaac Carasso παράγει το πρώτο του γιαούρτι με ένζυμα, πουλώντας το στα φαρμακεία. Δημιουργεί στη συνέχεια την εταιρεία «Danone», που σήμαινε «μικρός Daniel» και ήταν αφιερωμένη στον γιο του.
1919
1929
Το 1929 στην ηλικία των 24 ετών, ο «μικρός Daniel» Carasso ιδρύει πλέον τη Danone στη Γαλλία - σηματοδοτώντας την αληθινή αρχή της ιστορίας μας.
1980s
Κατά τη δεκαετία 1980, οι επιστήμονες της Danone εστιάζουν στην έρευνα για την ανάπτυξη ενός γιαουρτιού που περιέχει Bifidus ActiRegularis®.
1980s
1985
Το 1985 και μετά τη διεξαγωγή πολλαπλών μελετών, οι ερευνητές της Danone βρίσκουν επιτέλους το στέλεχος Bifidobacteria που είναι σε θέση να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει στα γαλακτοκομικά. Έτσι «γεννήθηκε» το Bifidus ActiRegularis®.
1986
Το 1986 οι ερευνητές έχουν ήδη αναπτύξει μία καινοτόμα διαδικασία και ένα μείγμα βακτηρίων που επιτρέπει την παραγωγή ενός γαλακτοκομικού προϊόντος, μέσα στο οποίο το Bifidus ActiRegularis® μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί σε ικανοποιητικούς πληθυσμούς.
1986
1987
Το 1987 στη Γαλλία, λανσάρεται για πρώτη φορά το Bio (το προϊόν που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Activia®) σε πράσινη συσκευασία και περιέχοντας μία μοναδική πατέντα.
2000
Το 2000 το Bifidus ActiRegularis® κατατίθεται στη συλλογή της Εθνικής Συλλογής Καλλιεργειών και Μικροοργανισμών της Γαλλίας(CNCM) - μια συλλογή του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι που αποτελείται από παγκοσμίου φήμης στελέχη. Το απομονωμένο προβιοτικό στέλεχος αναγνωρίζεται επιστημονικά ως Bifidobacterium lactis CNCM I-2494.
2000
2006
Το 2006 μετά από σχεδόν 20 χρόνια στην αγορά, το Activia® γίνεται επίσημα το παγκόσμιο εμπορικό σήμα για το προϊόν μας.
ΣΗΜΕΡΑ
Σήμερα είμαστε το κορυφαίο brand με φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο και επωφελούμαστε από τα 30+ χρόνια εμπειρίας μας στην έρευνα για τις διαδικασίες ζύμωσης και την παραγωγή γιαουρτιού δημιουργώντας για εσάς ένα πραγματικά μοναδικό προϊόν.
ΣΗΜΕΡΑ