Το έντερο είναι ένα όργανο με πολλαπλές λειτουργίες: Ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχε η πεποίθηση ότι ο κύριος ρόλος αφορούσε αποκλειστικά την πέψη των τροφών και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, πρόσφατες έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι το όργανο αυτό κρύβει κι άλλες ιδιότητες.
Το έντερο είναι, στην πραγματικότητα, "θεματοφύλακας" του ανοσοποιητικού συστήματος: Αρκεί να αναλογιστούμε ότι το 70% των ανοσοκυττάρων του σώματός μας βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος των τοιχωμάτων του [1].
Μέσα στο έντερο ζουν περισσότερα από 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια που παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην υγεία του ανθρώπινου σώματος: η εντερική και βακτηριακή χλωρίδα βοηθά στην προστασία από παθογόνα βακτήρια, αλλά και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών της πέψης, της απορρόφησης θρεπτικών ουσιών και στην απομάκρυνση τοξινών και αποβλήτων, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ταυτόχρονα εμποδίζοντας τις εξωτερικές απειλές [2]
Γιατί η καλή λειτουργία του εντέρου είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του οργανισμού
Η γενικότερη υγεία του οργανισμού σχετίζεται άμεσα με την σωστή ισορροπία στην εντερική χλωρίδα. Ωστόσο συχνά η εντερική χλωρίδα μπορεί να επηρεαστεί από κακή διατροφή, παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών ή άλλων φαρμάκων, ψυχική και σωματική καταπόνηση, άστατη ζωή και άλλους παράγοντες που δημιουργούν μία κατάσταση γνωστή ως «εντερική δυσβίωση»[3] επιφέροντας σημαντική μεταβολή της εντερικής βακτηριακής χλωρίδας.
Είναι δηλαδή πιθανό να δημιουργηθεί μια ανισορροπία μεταξύ των βακτηρίων που έχουν ευεργετική δράση στον οργανισμό (και τα οποία κατοικούν φυσιολογικά στο εντερικό τοίχωμα) και των παθογόνων βακτηρίων. Μια κατάσταση δυσβίωσης μπορεί να έχει πολλαπλές συνέπειες για την υγεία του σώματος: κοιλιακό φούσκωμα, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που μπορεί να επιφέρει[4].
Ποια είναι όμως τα όπλα που διαθέτουμε για να φροντίσουμε το έντερό μας και, κατά συνέπεια, την υγεία ολόκληρου του σώματός μας;
Προβιοτικά και Βακτηριακή Χλωρίδα: Ιστορική αναδρομή
Η ανακάλυψη των προβιοτικών οφείλεται στον Ρώσο βιολόγο και ανοσολόγο, κάτοχο του βραβείου Νόμπελ, Metchnikoff [5], ο οποίος, αναλύοντας τη μακροζωία των πληθυσμών του Καυκάσου (ιδίως των Βούλγαρων αγροτών), συσχέτισε τη βέλτιστη κατάσταση σωματικής και ψυχικής υγείας με τη διατροφή τους, που ήταν πλούσια σε γαλακτοκομικά. Αναλύοντας κάτω από το μικροσκόπιο το ξινόγαλο που καταναλώνεται συνήθως από αυτούς τους πληθυσμούς, ο Metchnikoff συνέδεσε τις επιδράσεις του στην εντερική βακτηριακή χλωρίδα [6] με την παρουσία ενός βακίλου τον οποίο βάφτισε με το όνομα Lactobacillus bulgaricus.
Τι είναι όμως τα προβιοτικά;
Όταν μιλάμε για προβιοτικά, τι ακριβώς εννούμε; Η λέξη «προβιοτικό» αναφέρεται σε εκείνους τους μικροοργανισμούς οι οποίοι, αφού εισαχθούν στον οργανισμό μέσω των τροφίμων, έχουν ευεργετική δράση στις λειτουργίες του σώματος [7]. Αλλά πώς ορίζεται ένα προβιοτικό ως τέτοιο; Τα κύρια χαρακτηριστικά των προβιοτικών είναι υψηλή ανθεκτικότητα στα γαστρικά υγρά, καθώς και στις εκκρίσεις από την χολή και το πάγκρεας. Οι προβιοτικοί μικροοργανισμοί, μετά την άφιξή τους στο έντερο, θα πρέπει να είναι σε θέση όχι μόνο να πολλαπλασιαστούν, αλλά να είναι επίσης «ζωντανοί», δηλαδή ενεργοί και ικανοί να συμβάλουν στην ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας μέσω μίας άμεσης αποικίας. Η ποσότητα των προβιοτικών μικροοργανισμών που επαρκούν για την επίτευξη αυτής της αποικίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 109 ζωντανά κύτταρα την ημέρα ανά προβιοτικό στέλεχος [8].
Ποια είναι τα πιο γνωστά προβιοτικά και σε ποια τρόφιμα τα βρίσκουμε;
Τα προβιοτικά είναι μια πολύ μεγάλη οικογένεια: Προκειμένου να τα απλοποιήσουμε και να τα μελετήσουμε πιο εύκολα, τα χωρίζουμε σε 2 κατηγορίες ανάλογα το γένος τους. Έτσι έχουμε τους
Λακτοβάκιλλους (Lactobacillus) στους οποίους συγκαταλέγονται οι Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum)
Και τα Μπιφιδοβακτήρια (bifidusbacterium) στα οποία συγκαταλέγονται τα Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium lactis [9].
Μπορούμε να βρούμε προβιοτικούς μικροοργανισμούς στα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση: γιαούρτι, τυρί που έχει υποστεί ζύμωση, καθώς και στο κεφίρ, το μίσο, το τσάι κομπούχα και το ξινολάχανο.
Πηγές:
[1] Interactions Between the Microbiota and the Immune System, Lora V. Hooper,, Dan R. Littman, Andrew J. Macpherson, Science, 2012 Jun 8, 336 (6086):1268-1273
[2] Guarner F, Malagelada JR (February 2003). "Gut flora in health and disease", Lancet
[3] Dysbiosis in inflammatory bowel disease, Tamboli, CP; Neut, C; Desreumaux, P; Colombel, JF BMJ Jurnals, Volume 53, Issue 1 (2004).
[4] Linee guida per una sana alimentazione italiana, Istituto nazionale di ricerca per gli alimenti e la nutrizione, 2003
[5] Probiotics—From Metchnikoff to bioactive, T.Vasiljevic, N.P.Shah in International Dairy Journal July 2008
[6] Recycling Metchnikoff: Probiotics, the Intestinal Microbiome and the Quest for Long Life Philip A. Mackowiak1,2,
[7] Linee guida su probiotici e prebiotici, Ministero della Salute, Maggio 2013
[8] Integratori alimentari a base di probiotici: linee guida italiane, Alfonsina Fiore, Istituto Superiore di Sanità, dicembre 2014
[9] Integratori alimentari a base di probiotici: linee guida italiane, Alfonsina Fiore, Istituto Superiore di Sanità, dicembre 2014