Μέρος του να ζείτε μια ισορροπημένη ζωή είναι το να δράττετε την ευκαιρία να σταματήσετε για λίγο τα πάντα και να απολαύσετε μια χαλαρή στιγμή, όποτε κι όταν αυτό είναι δυνατόν.
Όταν πρέπει να γίνουν πολλά μέσα στην μέρα, τα γεύματα είναι συχνά μια “πιεσμένη ” διαδικασία και αυτό δεν βοηθάει τα επίπεδα του στρες. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να “στήσετε” το φαγητό σας με ένα όμορφο κι ελκυστικό τρόπο, θα κάνει κάθε σας γεύμα μια ωραία “αφορμή” χαλάρωσης, ενώ θα σας βοηθήσει να φέρετε περισσότερη ισορροπία στις πολυάσχολες μέρες σας.
ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Πώς θα διακοσμήσετε όμορφα το πιάτο σας; Για να κάνετε την προετοιμασία του φαγητού σας πολύ εύκολη, ξεκινήστε με μια βάση από υδατάνθρακες, όπως το ρύζι, το κουσκούς ή τα αμυλούχα λαχανικά, προσθέστε μετά μια σειρά από ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα νόστιμα λαχανικά που θα δώσουν ζωηρό χρώμα αλλά και τις απαραίτητες βιταμίνες. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε με μια χούφτα νόστιμη πρωτεΐνη όπως αυγά, κρέας ή ψάρι και γίνετε δημιουργικοί με τα χρώματα & τα υλικά για ένα πιάτο που θα φαίνεται τόσο όμορφο, όσο πράγματι είναι.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Υπάρχει κάτι απίστευτα ικανοποιητικό στο να απολαμβάνετε το φαγητό σιγά-σιγά, όταν αυτό είναι σε στρώσεις. Και όχι μόνο δείχνει πιο εντυπωσιακό έτσι το πιάτο, αλλά μερικά συστατικά είναι και καλύτερα όταν σερβίρονται με αυτόν τον τρόπο. Σερβίροντας γευστικά φιλέτα ψαριού πάνω σε στρώμα λαχανικών βοηθά στο να παραμένει η πέτσα του ψαριού πιο τραγανή. Δοκιμάστε το με δημητριακά ή όσπρια, χρησιμοποιώντας στρώσεις από χρώματα και διαφορετικά υλικά για να δημιουργήσετε ένα δελεαστικό πύργο γεύσεων. Απλά μην ξεχάσετε να αφήσετε την ελαφρύτερη στρώση για το τέλος.
ΔΙΑΤΑΞΗ ΡΟΛΟΪ
Αν δεν έχετε πολύ χρόνο και θέλετε να διαμορφώσετε το πιάτο σας γρήγορα, ακολουθήστε μια παραδοσιακή συμβουλή των σεφ. Σκεφτείτε το πιάτο σας σαν ένα ρολόι, και τοποθετήστε το κύριο μέρος του γεύματος - για παράδειγμα, το ψητό κοτόπουλο - στις 6 η ώρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα συμπληρωματικά συστατικά του φαγητού σας, πλευρικά, στις θέσεις 2 και 11 η ώρα. Έτσι το πιάτο είναι ισορροπημένο, αλλά και ενδιαφέροντα ασύμμετρο.