Υποστήριξη
Τηλ. Επικοινωνίας
Τηλ.: 210 6720000
Τα μπιφιδοβακτήρια ανήκουν σε μια ομάδα βακτηρίων που ζουν φυσιολογικά στο πεπτικό μας και είναι μια από τις κύριες συνομοταξίες “καλών βακτηρίων”. Μπορεί επίσης να έχετε ακούσει για το Bifidus και να αναρωτηθήκατε «είναι το Bifidus το ίδιο με το μπιφιδοβακτήριο;». Η απάντηση είναι ναι, καθώς αυτό το είδος βακτηρίων είναι επίσης γνωστό ως Bifidus.
Τα είδη μπιφιδοβακτηρίων υπάρχουν φυσικά στη μικροχλωρίδα του εντέρου με ποσοστό έως και 10% στους ενήλικες και 80% στα μωρά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μπιφιδοβακτηρίων, όπως τα B. breve, B. bifidum, B. longum, B.infantis και B. lactis, και το καθένα από αυτά έχει διαφορετικούς ρόλους. Τα μπιφιδοβακτήρια είναι ένας από τους κύριους εκπροσώπους της λεγόμενης οικογένειας των «βακτηρίων γαλακτικού οξέος», καθώς η ζύμωσή τους παράγει κυρίως γαλακτικό οξύ.
Ενώ αυτή η ομάδα βακτηρίων ζει φυσιολογικά στο πεπτικό μας, μπορεί επίσης να αναπτυχθεί έξω από το σώμα αλλά και να καταναλωθεί ως μέρος τροφής ή συμπληρωμάτων διατροφής. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε περισσότερες ζωντανές καλλιέργειες στην καθημερινή σας διατροφή, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τους τύπους Bifidus και τις τροφές στις οποίες μπορείτε να τις βρείτε!
Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν διαφορετικά στελέχη Bifidus και το καθένα βρίσκεται φυσικά σε διαφορετικά μέρη.
Τώρα που ξέρετε από πού προέρχονται αυτά τα στελέχη Bifidus, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε πραγματικά να τα ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ζωή.
Το γιαούρτι σου κάνει καλό – Μάθε γιατί
Τα μπιφιδοβακτήρια προκύπτουν φυσιολογικά στο πεπτικό των θηλαστικών, καθώς και σε άλλα ζωντανά πλάσματα όπως τα πουλιά και οι μέλισσες. Μπορούν επίσης να βρεθούν σε προϊόντα διατροφής (Bifidobacterium animalis) ή σε συμπληρώματα διατροφής.
Όταν πρόκειται για φαγητό, τα μπιφιδοβακτήρια σπάνια εμφανίζονται φυσικά. Αντίθετα, πρέπει να προστίθενται στα τρόφιμα υπό τη σωστή θερμοκρασία και συνθήκες. Το μπιφιδοβακτήριο, όπως και άλλα βακτήρια γαλακτικού οξέος, χρησιμοποιούνται συχνά στη ζύμωση γάλακτος, τυριού, κεφίρ, γιαουρτιού και κρέμας.
Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους αναζητούν τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Το γιαούρτι (ή το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση) που περιέχει ζωντανές καλλιέργειες γιαουρτιού μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μπιφιδοβακτήρια. Και χάρη στην ευελιξία και τη γεύση του συγκεκριμένου προϊόντος, είναι ένας απλός τρόπος για να απολαύσετε τροφή γεμάτη ζωή.
Το Activia είναι μια νόστιμη επιλογή για ένα γιαούρτι που έχει φτιαχτεί με αγάπη όχι μόνο με τις παραδοσιακές καλλιέργειες γιαουρτιού Lactobacillus bulgaricus και Streptococcus thermophilus αλλά και με δισεκατομμύρια ζωντανά μπιφιδοβακτήρια. Περιέχει ένα συγκεκριμένο είδος μπιφιδοβακτηρίων με το οποίο οι επιστήμονες της Danone εργάζονται για περισσότερα από 30 χρόνια. Το Bifidus προστίθεται στο γάλα και την κρέμα γάλακτος σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και ζυμώνεται για ώρες μέχρι να φτάσει σε υψηλά νούμερα και το γάλα να μετατραπεί σε νόστιμο κρεμώδες γιαούρτι.
Και ακριβώς τη στιγμή που νομίζατε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο, υπάρχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: αυτό το Bifidus είναι γνωστό ότι φτάνει στο πεπτικό σας ζωντανό, επομένως κάθε φορά που απολαμβάνετε ένα κύπελλο Activia προσφέρετε στον εαυτό σας σνακ γεμάτο ζωή!
Διαβάστε Επίσης
Τι είναι το μικροβίωμα του πεπτικού και γιατί είναι σημαντικό;
Created by MINDSHARE